Een gelukkige trouwambtenaar

Bloemenriviera PortofinoChique bruiloft aan de bloemenriviera – door Marijke Plas-Kloosterman

Het zal ergens half november zijn geweest toen ik Leo en Heidi ontmoette op een bruidsbeurs. Ze hadden besloten te gaan trouwen aan de Bloemenriviera op een nog nader te bepalen locatie. Een paar dagen later ontving ik een mailtje waarin ze vroegen of ik hun huwelijk mogelijk zou kunnen voltrekken. Ik keek eens naar buiten en zag dat de wind de laatste blaadjes van de dak platanen in mijn tuin blies. Vervolgens keek ik hoopvol in mijn agenda en hoopte vurig dat er niet iets anders zou staan. Daarna mailde ik het bruidspaar met de mededeling dat ik het heel graag zou willen doen. Verheugd mailden ze me terug en die dag kreeg ineens een gouden randje.

De eerste afspraak volgde toch alweer wat later want Leo en Heidi hielden heel veel ballen in de lucht op dat moment. Het huwelijk bracht namelijk vier kinderen samen in de leeftijden van respectievelijk 13-10-5 en 4 jaar, twee jongens en twee meisjes. En ook de behuizing moest dus worden aangepast en tussen al deze verhuis- en verbouwingsperikelen door mailden ze me over de weddingplanner die ze hadden uitgezocht genaamd Inge Peters Rit van ‘Trouwen Italië’. En ook met Inge had ik direct een leuk contact. Terug naar de 1e echte afspraak dus en dat was gelijk een hele plezierige. We hadden een goede klik en er kwam mooi en ontroerend verhaal van oude liefdes die elkaar herontdekt hadden. Dankbaar maakte ik mijn notities die ook een groot deel door de kinderen werd ingekleurd. De biografie van hun levens ontstond onder mijn handen.Bruidsmeisjes Italië

Enkele maanden later was het dan zover. We hielden elkaar steeds op de hoogte van allerlei zaken en vol verwachting en met enorm veel goede zin vertrokken we separaat van elkaar naar Portofino, Zij met de kinderen en ik met mijn man. Op sommige reisjes houdt mijn man me gezelschap en plakken we er samen een weekje aan, zo ook deze keer. Bij aankomst was ik direct geacclimatiseerd mede door de heerlijke eetgewoonten, de temperatuur en de Italianen zelf.

Op de dag van de bruiloft reed ik naar het prachtige hotel Imperiaal Palace Santa Marquerita. Van de plek stokte mijn adem letterlijk in mijn keel. Onder een geweldige oude boom gesitueerd op een terras voor de middellandse zee trof ik Sjoerd, de foto-en videograaf die met zijn Banganimation-team de setting aan het beoordelen was. En ook Inge, de weddingplanner, was druk aan het werk op weg naar het perfecte plaatje. Zo nu en dan liepen er nieuwsgierige hotelgasten voorbij en ook enkele bruiloftsgasten keken alvast uit naar wat hen te wachten stond. Heerlijk vind ik altijd de drukte vooraf en gek genoeg word ik er zelf altijd juist heel rustig van. Ik liep mijn verhaal nog meerdere malen door zodat ook mijn deel vloeiend zou verlopen. En toen de tijd daar was moesten veel gasten een zoet traantje wegslikken. Twee mooi geklede jongens en twee kleine prinsesjes daalden van de trappen af, gevolgd door het bruidspaar. En toen iedereen zat nam ik ze mee in mijn verhaal vol grappige, ontroerende, vrolijke en serieuze momenten. In de ogen van Heidi en Leo zag ik hun levens aan zich voorbij trekken. Terwijl de bootjes achter ons voorbij gleden werden er ringen gewisseld en kussen uitgedeeld.

Toen we even later met champagne en taart op het uitgestrekte terras stonden dacht ik maar één ding: ‘Ik ben een gelukkig mens’ en ik weet zeker dat ik niet de enige was!

Marijke Plas-Kloosterman, Jouw trouwambtenaar

Trouwambtenaar-Marijke-Plas-Kloosterman

Fotografie: Banganimation

Jouw email-adres wordt nooit gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

*

naar bovendeel mij op Facebookpin mij op pinterestcontact