Italië in foto’s

Italië is een prachtig land om te fotograferen. Dit begon tijdens vakanties met landschapsfoto’s en natuurlijk van het straatleven in de steden en de pittoreske dorpjes. Het is een land waar wij graag terugkomen. Vanuit Banganimation (trouwen) en Up North (bedrijven) worden wij veel gevraagd om op lokatie in Italië te fotograferen en te filmen. Het land is zo gevarieerd dat je ieder keer weer iets nieuws ontdekt. In deze kleine blog een impressie van Italië in foto’s.

Commercial door Up North

Opnames in Milaan

Straatfotografie Toffia

Toffia – een klein bergdropje in Lazio

Een commercial in Milaan, een dolle rit van Rotterdam naar Rome in auto’s die op frituurvet rijden, allerlei photoshoots en natuurlijk de bruiloften. Trouwen in Italië wordt met het jaar populairder en terecht. Na de trouwceremonie kun je nog uren buiten zitten natafelen met vrienden en familie op de meest sfeervolle locaties denkbaar. En zo worden wij ook steeds meer gevraagd om te filmen en fotograferen voor bruiloften. Dit doen wij tijdens de trouwdag zelf, maar ook regelmatig erna. Je hebt dan alle tijd voor een relaxte fotoshoot waarbij alles mogelijk is. Van de normale bruidsshoots tot bijvoorbeeld een bijzonder “natte” trash the dress fotoshoot.

Rome centrum

Photoshoot in hartje centrum van Rome

Wanneer wij Italië zitten maken wij dat vaak bekend binnen ons netwerk en via de website en de social media. Voor wie dat wil kunnen wij dan fotoshoots doen; bedrijven en particulieren. Zo hebben we onlangs een in Nederland getrouwd bruidspaar gefotografeerd in Rome, toen wij enkele dagen daarvoor een bruiloft hadden vastgelegd in het noorden. Rome was prachtig. Wandelend en rondrijdend door het centrum kwamen wij de mooiste en vaak onverwachtse plekjes tegen die de stad heeft te bieden. Behalve de imponerende gebouwen proberen wij het straatleven ook altijd mee te pikken.

Sardinie_13_resize

Culinaire versnaperingen uit Sardinië in een herfstsfeer

Italianen zijn dol op bruidsparen en fotografie. Trek een trouwjurk aan en iedereen roept hard “Auguri” (gefeliciteerd). Waar je ook komt word je al snel omringd door enthousiaste Italianen die zelf ook druk mee fotograferen en met je op de foto willen. De oprechte blijdschap straalt van de gezichten af. Van jong tot oud.

Urban farm Tuscany

Verlaten boerderij bij Arbia, Toscane

Omdat Italië heel anders is dan Nederland inspireert het mij ook erg. Het landschap is gevarieerd en er zijn veel klassieke gebouwen, welke al dan niet de tand des tijds goed hebben doorstaan. Er bestaan autovrije Middeleeuwse Italiaanse dorpen waar het lijkt of de tijd 100 jaar heeft stilgestaan.

Cinque terre

Cinque terre

Met de smalle kronkelende straatjes en de oude stenen muren en poorten heb je direct een mooi decor voor een fotoshoot. Als het kan nog even wachten op “Magic hour”, het uur net voor zonsondergang (of ’s ochtends rondom zonsopkomst voor de vroege vogels onder ons), zodat je de perfecte lichtomstandigheden hebt. Deze blog bevat maar een hele kleine greep uit de foto’s die wij in Italië hebben gemaakt. Voor meer beelden kun je een kijkje nemen op onze fotoblog in de categorie Italië.

Trash the dress Italy

Trash the dress Lago d’Orta

Kortom, Italië is een belevenis voor een fotograaf waar je de rest van je leven van kunt genieten en telkens weer nieuwe dingen ontdekt. Wij blijven het land ieder jaar bezoeken en wie weet komen we je daar nog eens tegen.

Sjoerd Banga (oprichter van Banganimation en Up North)

Photoshoot Tuscany

Photoshoot buiten Siena, Toscane

Wedding scene Tuscany

Trouwsetting in de heuvels van Toscane

Zonsondergang Cinque Terre

Zonsondergang bij Cinque terre

 

Jouw email-adres wordt nooit gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

*

naar bovendeel mij op Facebookpin mij op pinterestcontact