Eerste keer in Italië

Boot op Lago d

Roadtrip door Italië – door Lydia Buist.

Eindelijk mocht ik mijn rijbewijs in ontvangst nemen! Net op tijd voor de rit naar Italië waar ik met Sjoerd en Erika heen zou gaan voor de bruiloft van Ferry en Lizette in het noorden van Italië en voor de Trash the dress shoot met Shannon en Arjen in Rome. Ik vertrouwde er maar op dat ik geen gevaar meer zou zijn op de weg.

onderweg

Op de A28 tussen Meppel en Zwolle

Voor dat het zover was had ik eerst nog een bardienst in Groningen, om daarna meteen door te gaan naar Sjoerd en Erika in Meppel om niet veel later ’s nachts over de grens, Duitsland in te rijden/scheuren. Een aantal uren later kwamen we via Zwitserland, Italië binnen rijden.

aankomst

Aangekomen in Orta San Giulio

Voor mij was het de eerste keer in Italië, ik vond het er prachtig! Een ideale plek om te trouwen laat ik maar zeggen.
Een dag later mocht ik kennismaken met het bruidspaar, om alvast een aantal fotolocaties op te zoeken voor de bruiloft die een dag later zou zijn. De zoektocht naar geschikte fotolocaties kostte zeer weinig moeite vanwege het prachtige oude dorpje/stadje. Niet veel later ontmoette ik Inge en Emmeken, ze waren net geland maar meteen al op locatieverkenning gegaan en de eerste voorbereidingen te treffen.

FerryLizette-321_resize

Ferry en Lizette, gelukkig getrouwd

Toen de dag van de bruiloft was aangebroken was mijn taak voornamelijk het assisteren tijdens het filmen en fotograferen. De bruiloft was ook ‘live’ via Instagram te volgen, zo konden achtergebleven familie en vrienden in Nederland toch een beetje bij de bruiloft ‘aanwezig’ zijn. Hiervoor heb ik foto’s gemaakt en geüpload. Nadat de bruid en bruidegom zich hadden aangekleed en opgemaakt voor de dag, begon de fotoshoot met het (toen nog) ongetrouwde bruidspaar. Hierna vond de trouwceremonie plaats, in het bijzijn van een tolk, die de Italiaanse woorden vertaalde naar het Nederlands.

IJs!

IJs!

Na afloop trakteerde het (pas getrouwde) bruidspaar op echte Italiaanse ijsjes, wat heerlijk was niet alleen als verkoeling, maar ook omdat ijs in Italië toch echt beter smaakt dan het Nederlandse ijs. Iedereen kreeg nog meer verkoeling toen ze, na de groepsfoto, op twee snelle boten naar de andere locatie werden gebracht. Nadat iedereen voet aan wal had gezet, was er muziek, werd er gedanst, gespeecht, gegeten en gedronken.

De dag vond ik heel ontspannen verlopen, voor het bruidspaar was het natuurlijk al een hele zorg minder dat Inge en Emmeken zorgden dat alles en iedereen overal op tijd aanwezig was. Meestal heel onopgemerkt, maar toch zag je dat alles helemaal klopte. Dat de dag zo ontspannen verliep zal ook kunnen komen door het klimaat en omgeving, heerlijk warm en schilderachtig. Of het kwam door het bruidspaar en de gasten, de meesten waren al een paar dagen in Italië, en ik hoorde dat het elke avond tot laat heel gezellig was.

Lydia_Toffia-9

Dat ben ik (links) in Toffia

Een dag na de bruiloft gingen Inge en Emmeken weer naar Nederland, maar gingen wij naar onze volgende bestemming, Toffia! Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ligt in de buurt van Rome. In dit dorpje werden al mijn filmbeelden over Italië werkelijkheid. Vooral de oudere mensen op bankjes, de smalle weggetjes, de stenen huizen, de warmte, de katten op straat, het uitzicht en niet te vergeten de geur van heerlijk eten!

Shannon arjen rome bts lydia-1_resize

Sjoerd en Erika fotograferen Arjen en Shannon in Rome

De reden dat we hier eigenlijk heen gingen was vanwege een Trash the dress shoot met Shannon en Arjen. Het was voor mij heel bijzonder om met Shannon en Arjen in bruidskleding en Sjoerd en Erika door een klein gedeelte van het oude Rome te rijden en wandelen. Dat kwam door de soms verbaasde en starende mensen, door de locatie die ik eerst alleen nog maar van foto’s en verhalen kende en de super gave foto’s die eruit voortkwamen.

Het was voor mij een onvergetelijke en unieke belevenis.

Lydia Buist

Meer foto’s van de bruiloft van Ferry en Lizette

Lydia_Toffia-4

Chillen in Toffia

Lydia_Toffia-7

Ik alweer in Toffia

FerryLizette-333_resize

Ik sta hier rechts ergens in de schaduw bij de tweede filmcamera

FerryLizette-320_resize

Ook de emotionele speeches ontbraken niet

Shannon arjen rome-83_resize

Arjen en Shannon in Rome, zo cool

 

Jouw email-adres wordt nooit gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

*

naar bovendeel mij op Facebookpin mij op pinterestcontact